Postavení privátní značky obchodního řetězce - Kovandová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou privátních značek v konkrétním obchodním řetězci. Hlavním cílem této práce je zjistit, jak zákazníci vnímají postavení privátních značek v maloobchodním řetězci Kaufland. Práce se dělí na dvě části- teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy jako je značka, privátní značka a další pojmy z marketingu. V praktické části je ke zjištění názorů a zkušeností zákazníků s privátními značkami použitý marketingový výzkum, konkrétně dotazník, který je prováděn osobním dotazováním v tváří tvář na prodejně Kaufland. Následně jsou na základě zjištěných dat navrženy případná doporučení a změny jak zvýšit povědomí a prodejnost privátních značek.
Market Position of a Private Label
Keywords: značka; privátní značka; spotřebitel; zákazník; marketingový výzkum; brand; private label; consumer; customer; marketing research