Problematické okruhy účetní uzávěrky a závěrky v energetické společnosti - Pech, Václav (Jihočeská univerzita, 2009)
Téma diplomové práce je "Problematické okruhy účetní uzávěrky a závěrky v energetické společnosti." Cílem této diplomové práce je popsání procesu účetní uzávěrky a účetní závěrky v konkrétní společnosti a dále nastavení procesu změny dohadných položek aktivních. Práce je rozdělena na dvě části. První část definuje základní pojmy účetní uzávěrky a závěrky. Jsou sledovány přípravné práce účetní uzávěrky, například inventarizace, účtování aktiv, opravné položky, rezervy, časové rozlišení nákladů a výnosů, dohadné položky aktivní atd. Dále je popsána účetní závěrka, která je tvořena rozvahou, výkazem zisku a ztráty, přílohou, přehledem o peněžních tocích a přehledem o změnách vlastního kapitálu. Práce se zabývá i auditem účetnictní závěrky. Druhá část diplomové práce popisuje nastavení procesu změny dohadné položky aktivní - zejména nevyfakturované energie - a účetní uzávěrku a závěrku za rok 2008 v energetické společnosti E.ON Ditribuce, a.s.
The Questions of Final Accounts and Statement of Balances in an Energy Company
Keywords: Účetnictví; účetní uzávěrka; účetní závěrka (rozvaha; výkaz zisku a ztráty; přehled o peněžních tocích; přehled o změnách vlastního kapitálu); nevyfakturovaná energie; Accounting; final accounts; statement of balances (balance; profit and loss statement; supplement; statement about cash flows; an overview of changes in the shareholders´ capital); not invoiced energy