Hry Eug\'ena Ionesca na českých divadelních scénách. - Kubišová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním tématem této bakalářské práce jsou divadelní hry francouzského dramatika rumunského původu Eugena Ionesca na českých divadelních scénách. První část práce je zaměřena na představení tohoto spisovatele a představitele absurdního dramatu, charakteristiku divadelních her uvedených na českém území a přehled profesionálních divadel, které uvedli inscenace těchto her. V druhé části této bakalářské práce se nachází rozbor ohlasů, kterým se inscenacím dostalo v dobovém tisku.
Eug\'ene Ionesco´s plays on Czech theatre stages.
Keywords: Eugene Ionesco; absurdní divadlo; divadelní hra; inscenace; dobový tisk; ohlasy; Eugene Ionesco; theater of the absurd; stage play; production; period press; reaction