Soudobá rodina, vybrané problémy - Matoušková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku soudobé rodiny a její vybrané problémy. Cílem mé práce je na základě empirického šetření zjistit, jaké jsou představy mladých lidí o manželství a rodičovství. V teoretické části bakalářské práce je zmapována problematika rodiny, její proměny v druhé polovině dvacátého století a hlavně současné pojetí rodiny. Praktická část bakalářské práce je založena na vlastním empirickém výzkumu, jehož předmětem jsou svobodné bezdětné osoby ve věku 18?30 let.
Contemporary family, choice problems
Keywords: rodina; děti; rodičovství; manželství; nesezdané soužití; rozvod; family; children; parenthood; marriage; cohabitation; divorce