Evidence a řízení zásob ve stavební firmě - Bártů, Alena (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na problémy spojené se zásobami ve stavební firmě. Cílem této práce jsou záznamy a analýzy řízení zásob ve společnosti a jeho následné vyhodnocení a návrhy zlepšení v oblasti řízení zásob. V teoretické části jsou charakterizovány jednotlivé druhy zásob, účetnictví o zásobách v souladu s Českými účetními standardy, oceňování zásob a různé metody nebo modely řízení zásob. Práce pokračuje praktickou částí, kde je představena konkrétní společnost a analýza evidence zásob pro kterou byly použity vnitřní předpisy společnosti zajišťující dosažení stanovených cílů. Tato část také zahrnuje evidenci zásob a aplikaci analýzy dodavatelů. Závěr představuje zhodnocení společnosti a návrhy a možná zlepšení v řízení zásob za účelem dosažení vyšších výsledků hospodaření Referenční knihy a jiné zdroje použité v této práci byly poskytnuty společností.
Records and inventory management in a construction company
Keywords: zásoby; řízení zásob; skladové hospodářství; FIFO; ABC; Just in Time; inventory; inventory management; stock holding; FIFO; ABC; Just in Time