Penzijní připojištění a penzijní fondy v ČR - Husková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce "Penzijní připojištění a penzijní fondy v České republice" se zabývá vývojem penzijního připojištění v České republice (včetně chystaných změn), klasifikací penzijních fondů, analýzou jejich investičního zaměření, a komparací vybraných ukazatelů. Teoretická část charakterizuje vývoj penzijního připojištění, základní pojmy týkající se penzijního připojištění a hospodaření penzijních fondů. Praktická část poskytuje přehled penzijních fondů a analyzuje jejich investiční zaměření. Dále srovnává velikost majetku ve fondech a další ukazatele, podle kterých je možné vyhodnotit nejlepší penzijní fond. Nejlépe se umístily penzijní fondy: Penzijní fond České spořitelny, Allianz penzijní fond, AXA PF, Penzijní fond České pojišťovny.
Keywords: penzijní připojištění; penzijní fondy; hospodaření penzijních fondů; investiční zaměření; supplementary pension scheme; pension funds; management of pension funds; investment orientation