Dopravní problémy se zaměřením na hromadnou dopravu - Ruschková, Hana (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu problémů hromadné dopravy ve vybraných aglomeracích. Mezi vybrané aglomerace patří okresy Jihlava, České Budějovice, Liberec a Praha východ. Mnoho lidí používá hromadnou dopravu každý den, a proto je velice důležité toto téma řešit. Je nezbytné zjistit její problémy a nedostatky a pokusit se je eliminovat. Cílem bakalářské práce je navrhnout opatření vedoucí ke zlepšení situace ve vybraných aglomeracích. Návrh opatření je založen na Mohringově efektu. Analýza vychází z dat Ročenky dopravy České republiky za rok 2014, z jízdních řádů a také z internetových článků.
Problems of a Public Transport
Keywords: hromadná doprava; problémy; vybrané aglomerace; Mohringův efekt; public transport; problems; chosen agglomerations; Mohring effect