Porovnání metod výpočtu vodní eroze. - Murčo, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním metod výpočtu vodní eroze. Cílem je shrnutí dostupných poznatků, týkajících se problematiky vodní eroze. Jsou zde uvedeny vybrané metody jak pro výpočet průměrného ročního odnosu zemin, tak vybrané modely pro výpočet okamžitého odnosu zemin. Dále jsou zde uvedena možná protierozní opatření, díky kterým je možné účinek eroze alespoň zpomalit, nikoli úplně zastavit.
Comparison of methods for calculating water erosion.
Keywords: Eroze; opatření; predikce; metoda; model.; Erosion; measure; prediction; method; model.