Koncepce výuky hry na flétnu v zájmových střediscích - Przeczková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá koncepcí výuky hry na flétnu v zájmových střediscích.. Práce je zaměřena na hudbu v oblasti volného času a jejího dalšího využití v životě. Popisuje hudbu v jednotlivých oblastech výchovně-vzdělávacího procesu. Zmiňuji zde poslání základních uměleckých škol, dále pak poslání mateřských škol a úlohu domů dětí a mládeže při výuce hry na flétnu. První část práce je zaměřena na význam a vliv hudby na dítě. Kapitoly mapují pojem hudba, emocionální reakce dítěte na hudbu a hudební klima dítěte v rodině. Druhá část práce se zabývá výčtem jednotlivých hudebních činností a aktivit. Poslední část diplomové práce se zaměřuje na hudební školu Yamaha a příklady hudebně-pohybových her.
The Conception of Teaching Play the Floot in free time centres
Keywords: flétna; hudba; hudební pedagogika; hudební škola yamaha; volný čas; historie hudby; význam hudby; hudební činnosti a aktivity; rozvoj tvořivosti; flute; music; musical pedagogic; musical school Yamaha; leisure time; history of music; meaning of music; muical activities; development of creativity