Využití volného času - různé pohledy žáků I. a II. stupně základní školy - Křikavová, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá volným časem pro děti školního věku. Teoretické části se čtenář může stručně seznámit s vývojem dítěte, s patologickými jevy a jejich prevencí, s vymezením pojmů souvisejících s volným časem. V praktické části bude proveden výzkum v základních školách v Jindřichově Hradci a cílem bude zjistit rozdíl nahlížení žáků prvního a druhého stupně. Bude použita metoda dotazníkového šetření, kde cílem bude zjistit informace: jak děti využívají svůj volný čas, jaké možnosti žáci mají a jak jsou svými rodiči motivováni. V samém závěru bude uskutečněno srovnání názorů současných žáků a již dospělých lidí.
Leisure activities - opinions of pupils in primary and lower secondary school
Keywords: volný čas; volnočasové aktivity; školní třída; prevence sociálně patologických jevů; free time; leisure activities; school collective; prevention of socially pathological phenomena