Interaktivní tabule ve výuce fyziky na druhém stupni ZŠ - Drn, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá podporou výuky v hodinách fyziky na 2. stupni základní školy pomocí využívání interaktivní tabule. Zaměřuje se na metodu a formu začlenění této pomůcky do vyučování. Dále na evaluaci již vytvořených výukových materiálů pro tuto pomůcku, které jsou k dispozici na internetových portálech zabývajícími se touto problematikou a na ty výukové materiály, které používají samotní pedagogové. Tato práce je podpořená výzkumem provedeným na vybraných základních školách jihočeského regionu. Práci doplňují videa se vzorovou výukou hodiny fyziky, kde je tato technologie využívána a vlastní digitální výukové materiály.
Interactive whiteboard in teaching physics on secondary level of basic school
Keywords: Interaktivní tabule; DUMy; výuka; moderní učební pomůcky; vývojový software; technologie ve výuce; fáze výuky; evaluace; testování; Interactive whiteboards; DUMs; teaching; modern teaching tools; development software; technology in teaching; teaching phase; evaluate; testing