Nádory mléčné žlázy u psů - Bártová, Hedvika (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce pojednává o nádorech mléčné žlázy u psů, příčinách jejich vzniku, genetickém podkladu, hormonálních faktorech, diagnostice a možnostech terapie. Poté práce uvádí konkrétní případy z veterinární ordinace. A následně shrnuje, že nádory mléčné žlázy patří k velmi častým onemocněním u fen.
The canine mammary tumours
Keywords: pes; nádory mléčné žlázy; vznik nádoru; hormony; kontaminanty prostředí; terapie; dog; mammary gland tumour; tumour development; hormones; environmental contaminants; therapy