Hlava a portrét - Soukupová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je složená ze dvou částí. První část je teoretická a pojednává o kresbě jako o výrazovém prostředku ve výtvarném umění a vývoji jejích technik na základě dovozu papíru do Evropy. Druhá část je praktická a je složena ze tří finálních kresebných portrétů na formátu A3, z nichž každý je v jiné kresebné technice. Dále obsahuje skicovní materiál, a textové pojednání o vytváření těchto prací.
Head and portrait
Keywords: portrét; kresba; techniky kresby; uhel; rudka; tužka; grafit; tuš; pastel; papír; perokresba; kresba štětcem; portrait; drawing; charcoal; pencil; graphite; ink; paper; ink drawing