Neúplná rodina - Račáková, Marie (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce má charakter teoreticko-empirický se zaměřením na problematiku pomoci žákům z neúplných rodin. První část se zaměřuje na analýzu pojmu neúplná rodina, citová deprivace a subdeprivace. Praktická část charakterizuje děti s individuálními zvláštnostmi v souvislosti s daným tématem. Cílem této bakalářské práce je uvést aktivizující formy a metody práce se žáky s individuálními zvláštnostmi a realizaci individuálního přístupu k těmto žákům ve škole i mimo ní, pedagogická etika.
An incomplete family