Tromboembolická nemoc v graviditě - Šotová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce pojednává o tromboembolické nemoci v těhotenství. Její riziko se v těhotenství zvyšuje. Sledovala jsem tento problém z více hledisek, prvním byl záchyt rizikových pacientek už u obvodního lékaře. Dalším hlediskem bylo hodnocení rizikovosti jednotlivých pacientek na specializovaném pracovišti, jejich laboratorní testování a následná léčba. V poslední řadě jsem pak posuzovala účinnost léčby.
Thromboembolic disease in pregnancy
Keywords: hyperkoagulace; gravidita; hluboká žilní trombóza; plicní embolie; samovolný potrat; anti Xa vyšetření; nízkomolekulární hepariny; hypercoagulation; pregnancy; deep-vein thrombosis; pulmonary embolism; miscarriage; anti-Xa testing; low molecular weight heparins