Sledování změn rychlosti proudění vody rybím přechodem s ohledem na průtok vody řeky Blanice - Peroutka, Michael (Jihočeská univerzita, 2009)
V mé bakalářské práci jsem se zabýval poznatky o rybích přechodech a jejich funkčností. Byl brán zřetel na na rychlosti proudění vody rybím přechodem a na technické parametry. Zjištěné hodnoty jsem porovnával se stavbou stávajícího rybího přechodu SO 02 na řece Blanici a na těchto podkladech zhodnotil funkčnost stavby.
Monitoring of velocity changes in fish pass with regard to flow capacity of Blanice river
Keywords: rybí přechod; obtokový kanál; rychlost proudění; průtok; migrace; fish pass; bypass; velocity flow; flow capacity; migration