Spolupráce mateřské školy a rodiny v oblasti environmentálního vzdělávání - Černá, Barbora (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce pojednává o spolupráci mateřské školy a rodiny v oblasti environmentálního vzdělávání a výchovy dětí předškolního věku. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení pojmů a funkcí rodiny, mateřské školy a environmentální výchovy. Jsou zde vypsány možné formy spolupráce mateřské školy a rodiny v této oblasti. V praktické části jsou vymezeny cíle a metodika práce a provedena analýza dotazníkového šetření. Na závěr je uskutečněno celkové shrnutí výsledků výzkumu. Poslední část práce představují návrhy společných aktivit pro rodiče a mateřské školy s environmentální tematikou.
Cooperation between Kindergarten and family in environmental education
Keywords: Klíčová slova: mateřská škola; rodina; spolupráce; environmentální výchova; Key words: nursery school; family; co-operation; environmental education