Postavení nekonvenční medicíny v zemích EU, ve světě a v ČR - Luptáková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem bakalářské práce je postavení nekonvenční medicíny v zemích EU, ve světě a v ČR. V první kapitole se věnuji nekonvenční medicíně jako takové. Upřesnila jsem její definici, terminologii, metody, příčiny růstu a rizika. V dalších kapitolách se zabývám mapováním postavení nekonvenční medicíny ve světě, v Evropské Unii a v České republice. Byla provedena analýza legislativy, literárních zdrojů, výzkumů a vědeckých studií na danou problematiku. Na konci práce je posouzení a interpretace výsledků.
Position of the unconventional medicine in the EU countries, in the world and in the Czech republic
Keywords: alternativní medicína ? komplementární medicína ? tradiční medicína ? nekonvenční medicína ? komplementární terapie ? přírodní léčba - léčitelství; alternative medicine - complementary medicine - traditional medicine - unconventional medicine - complementary therapies - natural treatment - healin