Názory veřejnosti na ženu s dítětem ve vězení - Tampírová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je zaměřená na oblast vězeňství - konkrétně na ženy vychovávající své dítě/děti ve vězení. Takto specializované oddělení se nachází ve Světlé nad Sázavou a svou funkci plní od roku 2002, doposud jako jediné v České republice. Toto oddělení pro matky s dětmi je přímo součástí ženské věznice ve Světlé nad Sázavou. Cílem práce je zjistit, jaké stanovisko zaujímají občané Českých Budějovic k této problematice, zejm. zda vědí, jestli se takto specializovaná oddělení u nás v ČR nachází a kde, zda jsou pro tuto výchovu, nebo proti ní, zda považují pobyt dítěte ve vězení za škodlivý pro jeho další vývoj, zda by měla mít vězněná žena možnost vychovávat své dítě ve vězení po dobu trvání jejího trestu, atd. Jako výzkumnou metodu použiji anketu, jejíž výsledky mi poslouží k vyhodnocení stanovených hypotéz.
Opinions of a woman with a child in prison.
Keywords: Ženy ve vězení; děti ve vězení; specializované oddělení; kriminalita.; Women in prison; Children in prison; Dedicated; Crime.