PROFESNÍ DOVEDNOSTI SUPERVIZORA - Švajgrová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem mé bakalářské práce je charakterizovat profesní dovednosti, které jsou nezbytné pro výkon profese supervizora. Ve své práci se zabývám vstupními požadavky a profesními dovednostmi supervizora v podmínkách České republiky. V rámci vstupních předpokladů jsem se zaměřila na zkoumání vlastních motivů supervizora a jeho schopností komunikace, které považuji za klíčové předpoklady před volbou této profese. Dále se věnuji dovednostem, které jsou potřebné pro vedení supervize. Mezi ně především řadím vybudování vztahu se supervidovanými, schopnost uzavření supervizního kontraktu a vedení supervizního procesu. Tyto získané poznatky dále porovnávám s požadavky konkrétního vzdělávacího kurzu. Po uvedení získaných poznatků do souvislosti s požadavky kurzu se mi prokázalo, že se ve větší míře shodují.
The professional skills of a supervisor
Keywords: supervize; supervizor; supervidovaný; supervizní proces; pomáhající profese; profesní dovednost; vstupní požadavky; supervision; supervisor; supervisee; supervision process; supporting professions; professional skills; requirements for supervisory job