Problematika interpunkce ve výukové praxi na 2. stupni ZŠ - Habrdová, Natálie (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem bakalářské práce je zmapovat problematiku interpunkce ve výukové praxi na 2. stupni ZŠ. V teoretické části práce je ve čtyřech řadách učebnic českého jazyka sledována tato pravopisná záležitost napříč různými ročníky a následně jsou pak komparovány způsoby výkladu a cvičení co do ucelenosti, vhodnosti a pestrosti. Praktická část práce je směřována k vytvoření výukového listu, jenž zahrnuje vlastní výklad této pravopisné záležitosti a jehož součástí je také list pracovní, který zahrnuje nápaditá cvičení a úkoly pro procvičení problematiky interpunkce.
The issue of punctuation in the teaching practice at the second grade of primary school
Keywords: interpunkce; učebnice českého jazyka; porovnání učebnic; pracovní list; punctuation; Czech language textbook; comparison of textbooks; exercise sheet