Využití kulturních zařízení v rozvoji cestovního ruchu na příkladě vybraných muzeí s technickou tematikou na Jindřichohradecku - Jirků, Miloslava (Jihočeská univerzita, 2011)
Teoretická část diplomové práce byla rozdělena do pěti kapitol, ve kterých byla prozkoumána a popsána teorie cestovního ruchu a marketingu. Pomocí odborné literatury byl definován trh cestovního ruchu, destinace, jednotlivé typy cestovního ruchu a samozřejmě kulturní cestovní ruch. Praktická část diplomové práce řeší území Jindřichohradecko. Syntéza poznatků a informací ze situační analýzy a dotazníkového šetření posloužila ke zpracování SWOT analýzy cestovního ruchu. Na Jindřichohradecku nebyl zatím vytvořen žádný balíček služeb v rámci komunikace a kooperace kulturních zařízení a odvětví cestovního ruchu. Proto autorka navrhla produktový balíček, díky kterému by turisté navštívili všechna technická muzea na Jindřichohradecku, a zároveň by mělo dojít k prodloužení pobytu v této destinaci.
A usage of cultural facilities in tourism development on case of selected museums with the technical issues in the region of Jindřichův Hradec
Keywords: cestovní ruch; marketing cestovního ruchu; marketingový výzkum; situační analýza; SWOT analýza; tourism; marketing of tourism; marketing research; situation analyse; SWOT analyse