Účinnost aktivní politiky zaměstnanosti ve vybraném regionu - Janutková, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je analyzovat nezaměstnanost v okrese Prachatice v roce 2008 a posoudit účinnost aplikovaných nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti. Práce by měla podat ucelený přehled o způsobu a možnostech řešení nezaměstnanosti na lokálním trhu práce. Posoudit vhodnost uplatňovaných nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti pro jednotlivé skupiny uchazečů o zaměstnání a potvrdit jejich význam pro snižování nezaměstnanosti zejména pak u sledovaných skupin uchazečů o zaměstnání, které jsou nejvíce ohroženy na trhu práce.
The efficiency of active labour market policy in a selected region
Keywords: trh práce; nezaměstnanost; nezaměstnaný; uchazeč o zaměstnání; aktivní politika zaměstnanosti; úřad práce; labour market; unemployment; unemployed; job applicant; active labour market policy; Bureau of Labour