Vliv způsobu nakládání krmiva do krmného míchacího vozu na životní prostředí - Pulkrab, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem diplomové práce je zjištění vlivu způsobu nakládání krmiva do míchacího krmného vozu na životní prostředí. Pro pozorování byly vybrány dva typy nakládacího zařízení ve vybraném zemědělském podniku. První část práce se zabývá stroji a zařízeními pro krmení skotu. Dále pak zdroji, rozdělením a účinky hluku. V druhé části je popsána metodika měření hluku, charakteristika pozorovaných míchacích krmných vozů a grafické vyjádření naměřených hodnot. Závěr práce pojednává a porovnání naměřených hodnot a zhodnocení dané problematiky.
The influence of method of loading feed in the feed mixing wagon to the environment
Keywords: hluk; účinek hluku; míchací krmný vůz; noise; effect of noise; the mixing feeding wagon