Syndrom vyhoření u sociálních pracovníků v psychiatrické léčebně v Dobřanech - Brunátová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem syndromu vyhoření u sociálních pracovníků v Psychiatrické léčebně v Dobřanech. V teoretické části je popisován současný stav problematiky syndromu vyhoření. Dále zde stručně charakterizuji Psychiatrickou léčebnu v Dobřanech, jednotlivá oddělení léčebny a práci sociálních pracovníků v této léčebně. Praktická část této práce se zaměřuje na zjištění výskytu syndromu vyhoření a existence tohoto syndromu u sociálních pracovníků v již zmíněné léčebně. Použitou metodou v tomto výzkumu byl dotazník s otevřenými otázkami. Odpovědi v tomto dotazníku potvrzovaly či vyvracely hypotézy, které jsem stanovila.
Burnout syndrome of medical social workers in the mental home of Dobřany
Keywords: Syndrom vyhoření; prevence; sociální pracovník; psychiatrická léčebna; psychiatrie.; Burnout syndrome; prevention; medical social workers; mental home; psychiatri.