VLIV VÍRY NA DOBROVOLNICKOU ČINNOST A DÁRCOVSTVÍ - Krejčí, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá zkoumáním souvislostí mezi mírou dobročinnosti a intenzitou víry obyvatel v České republice. První část teoretická části objasňuje pojmy související s dobrovolnictvím a dárcovstvím. Dále popisuje typy dobrovolnické činnosti, motivy k dobrovolnictví. Druhá část teoretické části se zabývá charakteristikou víry, ateismu a náboženství. Obsahově je zaměřena na detaily související s dobročinností. Praktická část obsahuje analýzu výzkumu a grafické znázornění výsledků. Praktická část práce je opřena o výzkum, který potvrzuje vliv víry na dobrovolnickou činnost a dárcovství.
The influence of faith and religion on voluntarism
Keywords: altruismus; dobročinnost; dárcovství; dobrovolnictví; ateismus; víra; náboženství.; altruism; charity; donation; volunteer; faith; religion.