Zájem mladých lidí v České republice o politiku - Bínová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem této bakalářské práce je vztah mladých lidí v České republice k politice. První část se věnuje účasti ve volbách a zájmu o politiku. Zabývá se nejen mladými lidmi, ale také je porovnává s celkovým zájmem a volební účastí všech voličů. Dále se zaměřuje na angažovanost mládeže v různých organizacích a jejich participací na veřejném dění. Mimo jiné se práce snaží najít důvody nízkého zájmu o politiku a charakterizovat vlivy související s postoji mladých lidí k politickému dění. Nakonec zjišťuje, jaké jsou stranické preference mladých lidí a jejich vztah k politickým organizacím. V poslední části této práce jsou shrnuty výsledky dotazníkového šetření, které proběhlo mezi studenty občanské výchovy Pedagogické fakulty. Dotazník se zaměřoval na postoje a participaci mladých lidí na politickém dění.
Young people 's interest in politics in the Czech Republic
Keywords: politika; zájem o politiku; mladí lidé; České republika; politics; interest in politics; young people; the Czech Republic