Zpracování účetních dat v rámci ekonomického informačního systému JBA Explorer v akciové společnosti - Tenderová, Renata (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem bakalářské práce je posoudit možnosti zpracování dat v rámci ekonomického informačního systému se zaměřením na účtování zásob a skladovou evidenci, analyzovat problémy vznikající při zpracování dat pomocí ekonomického informačního systému S21. Teoretická část charakterizuje systém S21, způsob zpracování dat do účetnictví pomocí Finančního integrátoru AFI a systém účtování podle Českých účetních standardů. V praktické části uvádím několik způsobů pořízení dat včetně ukázek dokladů, dotaz na konkrétní skladový pohyb položky se záznamem v hlavní knize. K dalšímu zpracování dat dochází při uzavírání skladů kontrolou sestavy Hodnota skladových pohybů, správnosti pohybů s typy pohybu a kódy důvodu a dokončení přesunů. Součástí praktické části je intranet, jeho charakteristika a využití při zpracování dat. Intranet je vhodným nástrojem při inventurách. Nabízí několik sestav pro vyhlášení inventury, uložení evidovaného stavu a tisku inventurního seznamu, zadání zjištěného fyzického stavu nebo rozdílů, porovnání evidovaného a zjištěného stavu, přehled rozdílových skladových pohybů a ukončení inventury. V závěru jsou uvedeny přednosti a nedostatky programu a doporučení pro firmu.
Processing of accounting data within the scope of the economical information systém JBA Explorer in joint-stock company
Keywords: Systém S21; Finanční integrátor AFI; České účetní standardy; tvorba skladových pohybů; kontrola skladů; sestava Hodnota skladových pohybů; S21 system; AFI Finance integrator; Czech accounting standards; creation of stock motions; stock control; set Value of stock motions