Tvorba materiálů pro laboratorní úlohy z robotiky a automatizace - Štangl, Jiří (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá pojmem "programovatelný automat". Historie PLC a značky Simatic, výrobci automatizační techniky, jednotlivé způsoby programování a vnitřní uspořádání PA jsou obsahem první části. Ve druhé části se pojednává o komponentech sestavy řídící jednotky Simatic, dotykového panelu a dvou robotů (ruky a dopravníkového pásu). Touto sestavou je realizováno pět laboratorních úloh s klíčem k jejich řešení a celkovým zhodnocením v poslední části práce
Creation of materials for laboratory tasks of robotics and automation
Keywords: automatizace; PLC; laboratorní úlohy; robotika; programovatelný automat; výrobní linka; Simatic; Siemens; robotická ruka; dopravníkový pás; HMI; automation; PLC; laboratory tasks; robotics; programmable logic controller; production line; Simatic; Siemens; robotic arm; conveyor belt; HMI