Sledování změn vybraných parametrů piv typu "ALE" a "ležák" - Krejčí, Leoš (Jihočeská univerzita, 2022)
Ve své práci jsem sledoval změny vybraných parametrů piv typu "ALE" a "ležák". V teoretické části práce jsem se zabýval obecnými informacemi o pivu. V praktické části jsem laboratorně a senzoricky zhodnotil vzorky piv prodávaných v rámci České republiky, vyrobených různým způsobem kvašení. V laboratorním šetření jsou jednotlivá piva posuzována dle objemového obsahu alkoholu a dle extraktu původní mladiny. V práci je zahrnuto senzorické hodnocení vybraných vzorků piv. Zaměřil jsem se na vzhled a barvu, chuť a vůni, plnost, říz, pěnivost a hořkost. Práci jsem doplnil o dotazníkové šetření, ve kterém jsem se zaměřil na pohled spotřebitele a jejich preference v konzumaci piv.
Different parameters monitoring by "ALE" and "lager" beer typ
Keywords: pivo; "ALE"; ležák; extrakt původní mladiny; kvalita.; beer; ale; lager; empirically and sensory evaluation; customer preferences