Možnosti využití canisterapie ve školských poradenských zařízeních - Hejnová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá tématem Možnosti využití canisterapie ve školských poradenských zařízeních. Teoretická část se skládá z popisu metod, forem a cílů canisterapie. Dále jsou zde hodnoceny přínosy a rizika canisterapie z pohledu pracovníků. Do praktické části bakalářské práce je zahrnuta SWOT analýza, která mapuje silné, slabé stránky, příležitosti a hrozby při poskytování canisterapie. Cílem bakalářské práce je zmapovat poskytování canisterapie (druh, forma, cíle, přínosy, počet klientů, pomůcky, vedení dokumentace) v rámci činnosti školských poradenských zařízeních. Dílčím cílem je zjistit přínosy, klady, zápory a rizika související s praktikováním canisterapie ve školských poradenských zařízeních.
Possibilities Of Using Canine Therapy In School Counseling Facilities
Keywords: canisterapie; školská poradenská zařízení; pedagogicko-psychologické poradny; speciálně pedagogická centra; střediska výchovné péče; canine therapy; school counseling facilities; pedagogical-psychological counseling centers; special pedagogical centers; centers of educational care