Fylogeografie a konzervační genetika sysla obecného - Říčanová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2012)
Byla studována fylogeografie a konzervační genetika u sysla obecného v celém jeho areálu rozšíření a byly odhaleny evolučně konzervační jednotky, které jsou důležité pro budoucí ochranu druhu.
Phylogeography and conservation genetics of the European ground squirrel