Výchova a vzdělávání v organizaci Junák - český skaut, z.s. v porovnání se základními školami v Milevsku - Samcová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce porovnává výchovu a vzdělávání v organizace Junák - český skaut, z.s. se základními školami v Milevsku. Popisuje skautskou výchovnou metodu s jejími principy. Hodnotí, jak místní středisko této organizace reaguje na školní vzdělávací program vybraných škol. Po základním představení organizace, o které se píše v této práci, je popsána skautská výchovná metoda, která je při práci v organizace důležitá. Následuje porovnání výchovy a vzdělávání dětí na příslušných základních školách v Milevsku. V závěru je zhodnocení provázanosti výchovy v Junáku se školním vzdělávacím programem.
Education in the organization of Junák - český skaut, z.s. compared to primary school in town of Milevsko
Keywords: Junák - český skaut; z.s.; skautská výchovná metoda; výchova a vzdělávání; volný čas; školní vzdělávací program; Junák - český skaut; z.s.; scout educational method; education and training; spare-time activities; school educational program