Návrh strategie vybraného podniku - Pitner, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce je pomocí analýz vnějšího prostředí navrhnout strategii vybraného podniku. Mezi použité analýzy patří analýza STEP, Porterův model pěti sil a analýza SWOT. Teoretická část práce je zaměřena na definování klíčových pojmů jako je strategie, podnik a podnikání. Praktická část obsahu je vlastní provedení jednotlivých analýz a rozhovoru s manažerem podniku. Na základě provedených analýz bylo zjištěno, že nejvhodnější strategií podniku je strategie VYUŽITÍ. Podnik by se měl zaměřit na využití svých silných stránek a příležitostí, mezi které patří kvalita vývoje zbraní, výborné renomé firmy a pravděpodobnost na podílení se přezbrojení AČR.
The draft strategy of chosen company
Keywords: strategie; podnik; podnikání; strategy; enterprise; business