Augustin Machalka - Cvrček, Jiří (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je životopisem novoříšského opata Augustina Antonína Machalky, který žil v letech 1906-1996. Roku 1945 byl zvolen opatem novoříšského kláštera a tuto funkci zastával až do roku 1992, kdy rezignoval na svou funkci. Tato práce je popisem jeho života od narození až po úmrtí.
Augustin Machalka
Keywords: katolická církev; politické procesy; nacismus; catholic church; political trials; nacism