Podniková kultura ve vybraných organizacích - Pokorná, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním cílem této bakalářské práce s názvem "Podniková kultura ve vybraných organizacích" je specifikovat problematiku podnikové kultury ve vybraných organizacích. Tuto práci jsem se rozhodla rozdělit do dvou částí. Na základě literatury vztahující se k podnikové kultuře byla zpracována teoretická část této práce. Zde jsem definovala pojem podniková kultura a pojmy s ní související. V praktické části jsem analyzovala podnikovou kulturu ve vybraných organizacích. Výsledky byly získány pomocí dotazníku VSM 94 & 2013 od Geerte Hofstedeho. Pro zkvalitnění výzkumu byly provedeny neřízené rozhovory. Vše bylo doplněno pozorováním. Data byla vyhodnocena pomocí vzorců dle Geerta Hofstedeho. V závěru jsem na základě vyhodnocených dat určila změny podnikové kultury v daných organizacích.
Corporate Culture in the Selected Organizations
Keywords: podniková kultura; dotazník; kulturní dimenze; rozhovory; pozorování; company culture; questionnaire; cultural dimensions; interviews; observations