Vliv ošetřovatelských časopisů na rozvoj ošetřovatelství - Bláhová, Marie (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce zjišťuje vliv ošetřovatelských časopisů na vývoj ošetřovatelství. Prvním cílem diplomové práce bylo provést historickou analýzu ošetřovatelských časopisů od vzniku po současnost. Na základě zpracované historické analýzy si dovolují konstatovat, že ošetřovatelské časopisy z velké části ovlivňují rozvoj ošetřovatelství. Analyzovala jsem celkem šest ošetřovatelských časopisů, ošetřovatelský časopis Diplomovaná sestra, Zdravotnická pracovnice, Sestra, Ošetřovatelství, Diagnózy v ošetřovatelství, Florence. Cíl první byl dle mého názoru splněn, což dále komentuji v teoretické části. Praktická část obsahuje výsledky výzkumu, 17 grafů, diskusi a přílohu. Jedná se o kvantitativní výzkum provedený technikou dotazníku, tvořeného 16 otázkami. Na základě výsledků mohu konstatovat, že ošetřovatelské časopisy mají vliv na zavádění nových ošetřovatelských postupů a pomůcek sestrami manažerkami do zdravotnické praxe na oddělení získané z ošetřovatelských časopisů. Autor: Marie Bláhová Název práce: Vliv ošetřovatelských časopisů na rozvoj ošetřovatelství Druh práce: Diplomová práce Místo: ZSF Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Rok vydání: 2007 Počet stran: 131 Vedoucí práce: doc. PhDr. Valérie Tóthová, Ph.D., R.N.
The effect of nursing magazines on the development of nursing
Keywords: Ošetřovatelství; Sestra; Diplomovaná sestra; Zdravotnická pracovnice; Střední management; Časopis Sestra; Florence; Diagnóza v ošetřovatelství Časopis Ošetřovatelství; Ošetřovatelské postupy; Ošetřovatelské pomůcky; Nursing; Nurse; Graduated nurse; Health care worker; Nurses-managers; Nurse; Nursing; Diagnoses in nursing; Florence; Nursing instruments; Nursing procedurs.