Vliv odlesnění na diverzitu a množství denitrifikačních bakterií v půdních horizontech smrkového lesa. - Melichová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce bylo porovnat zastoupení denitrifikátorů v opadovém a humusovém horizontu smrkového lesa v Jizerských horách a odlesněné lokality na Šumavě. v diskusi byl zhodnocen vliv pH na společenstvo půdních denitrifikačních bakterií.
Influence of deforestration on quantity and diversity of denitrifying bacteria in Norway spruce forest soil horizons.
Keywords: denitrifikační bakterie; pH; nirK; qPCR; denitrifying bacteria; pH; nirK; qPCR