Programy podpory MSP v Jihočeském kraji - Voborská, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Malé a střední firmy hrají nezbytnou a významnou úlohu v podnikatelském prostředí České republiky při vytváření nových pracovních příležitostí a všeobecně působí jako stabilizující prvek ekonomického systému. Podpora malých a středních podniků je jednou ze základních priorit české vlády. Cílem této bakalářské práce je analýza programů podpory malého a středního podnikání ve vybraném regionu, zhodnocení současného stavu využívání programů podpory MSP a posouzení navrhovaných změn v programovém období 2014 - 2020. Teoretická část je zaměřena na vývoj drobného podnikání, definice malého a středního podnikaní, jeho význam a analýza a charakteristika operačních programů. Praktická část zkoumá podporu podnikání v Evropské unii a v České republice, získávání zdrojů financování pro malé a střední podnikání, hodnocení operačních programů v období 2014 2020 a jejich změny. Bez podpory podnikání by rozvoj malých a středních podniků nebyl zdaleka tak dynamický, efektivní a úspěšný. Cílem této části je řízený rozhovor, dotazníkové šetření a návrh možností využití změn programů podpory v daném regionu.
Programmes to Support Small and Medium Enterprises in the Region of South Bohemian
Keywords: programy podpory; podpora; období 2014 2020; malé a střední podnikání; podnikání; změny programů podpory; analýza programů; Evropská unie; support programmes; support; programming period 2014-2020; small and medium enterprises; entrepreneurship; changes in support programmes; analysis of support programmes; European Union