Adjustační problémy imigrantů - Zevl, Jiří (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na téma "Adjustační problémy imigrantů". V teoretické části vysvětluji základní pojmy, jako například migrace, imigrace, emigrace, migrant aj. Také se snažím osvětlit důvody, které migranty vedou ke stěhování do "cizích" zemí. Dále pak zmiňuji konkrétní problémy, na které mohou imigranti u nás narazit: od řízení o udělení mezinárodní ochrany a bydlení přes výuku češtiny a seznámení se s reáliemi naší země až po dimenze jejich sociální integrace.
Adjustment Problems of Immigrants
Keywords: Migrace; migranti; cizinci; Poláci; Slováci; Vietnamci; Migration; Migrants; Foreigners; Poles; Slovaks; Vietnames