Vztah velikosti na pozici v chóru u samců rosničky zelené (Hyla arborea) - Stupková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Samci rosničky zelené se během rozmnožovacího období shlukují do chórů za účelem přilákání samic. Samci byli odchytáváni a byla zaznamenávána jejich velikost a poloha jednotlivých odchytů. Cílem práce bylo zjištění závislosti mezi velikostí těla samců a jejich reprodukčními charakteristikami a pozicí samců v chóru.
Relationship between males' body size and position in the chorus in European tree frog (Hyla arborea)
Keywords: Hyla arborea; rosnička zelená; struktura chóru; lekové systémy; vokalizace; úspěšnost páření; Hyla arborea; European tree frog; chorus structure; leks; calling; mating success