Výběr alternativní mateřské školy - Montessori mateřská škola - Menzelová, Iva (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na alternativní pedagogiku Marie Montessori. Věnuje se také ústředním pojmům pedagogického konceptu Marie Montessori. Praktická část prezentuje výsledky výzkumného šetření, jehož cílem je zjistit zájem zákonných zástupců/rodičů o Montessori mateřskou školu.
The choice of alternative nursery school - Montessori school
Keywords: Alternativní vzdělávání; Montessori pedagogika; Alternative education; Montessori approach