Tvorba třídního vzdělávacího programu - Havlová, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou třídního vzdělávacího programu pro třídu s ekologickým zaměřením. Práce obsahuje část teoretickou, část praktickou a část příloh. Teoretická část vychází z práce s odbornou literaturou a zabývá se tvorbou školních a třídních vzdělávacích programů, projekty, ekologickou výchovou a jejím významem v mateřské škole a významem včel pro zachování života na zemi. V části praktické je navržen a částečně realizován celoroční projekt, který se snaží příblížit dětem předškolního věku život a význam včel v porovnání se životem dětí ve třídě. Celý projekt je provázen pohádkovým příběhem "Malé včelí královny". Poslední část je věnována přílohám a fotodokumentaci.
The creation of the class educational plan
Keywords: třídní vzdělávací program; projekty; ekologie; včely; the class educational plan; projects; ecology; bees