Úrazy žáků středních škol - Bednářová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce analyzuje úrazy na středních školách, které jsou běžnou součástí studia. Ve své práci shrnuji typy zranění, které následně řadím do skupin. Tato data jsou čerpána z databáze zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje. Konkrétně se jedná o zásahy na středních školách v Českých Budějovicích od roku 2008 do roku 2018. Má práce pojednává o nejčastěj-ších diagnózách, u kterých zasahuje záchranná služba, a analyzuje nejrizikovější kategorie žáků z hlediska věku a pohlaví.
Injuries of secondary school pupils
Keywords: Úrazy; Střední škola; České Budějovice; Injuries; secondary school; České Budějovice