Výtvarný projev předškolních dětí vyrůstajících v různých typech rodinného zázemí - Vonešová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce s názvem ?Výtvarný projev předškolních dětí vyrůstajících v různých typech rodinného zázemí? se snaží zjistit, zda se liší výtvarný projev dětí z úplné či neúplné rodiny. Práce je rozdělena na hlavní dvě části ? teoretická část a praktická část. V teoretické části se věnuje výtvarnému projevu předškolních dětí. Konkrétněji rozvádí vývoj předškolního dítěte z různých hledisek. Dále popisuje vztah předškolního dítěte ke kresbě. V závěru teoretické části jsou stručně popsány faktory, které ovlivňují kresebný projev dětí. V teoretické části práce sleduje rozdíly v kresbě dětí, které jsou z úplné rodiny a dětí, kde chybí jeden rodič. Sledována je grafická úroveň kresby a atributy které jí náleží.
Art display of pre-school children growing in different types of family background
Keywords: výtvarný projev; kresba; předškolní dítě; kresba postavy; kresba rodiny; art work; painting; preschool child; drawing characters; drawing the family