Vznik a vývoj dřevěných staveb - Jelínková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2011)
V teoretické části jsou popsány dřevěné stavby od pravěku až po současnost. Vývoj dřevěných staveb je zaměřen na stavby určené k bydlení a na jednotlivé konstrukční systémy dřevěných staveb. V praktické části je uveden jeden vybraný konstrukční (technologický) systém, který je využíván v současné době v praxi. Tento zvolený technologický systém je vytvořený pro odbornou školu formou přednášky.
Formation and development of timber structures
Keywords: dřevěné stavby; srubová konstrukce; roubená konstrukce; hrázděná konstrukce; skeletová konstrukce; panelová konstrukce; wooden buildings; log construction; timber construction; frame construction; frame construction panel construction