Morfometrická a genetická analýza skupiny Centaurea macroptilon - Otisková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Skupina okruhu Centaurea macroptilon zahrnuje taxony Centaurea macroptilon, Centaurea oxylepis, Centaurea indurata a křížence. V této diplomové práci byla porovnána morfologická a genetická variabilita mezi taxony této skupiny. Na základě výsledků morfometrické a molekulární analýzy bylo zváženo současné taxonomické pojetí studovaných druhů a byly navrhnuty změny.
Morphometric and genetic analysis of group Centaurea macroptilon
Keywords: Chrpa; Centaurea macroptilon; Centaurea oxylepis; Centaurea indurata; morfometrická analýza; genetická variabilita; AFLP.; Knapweed; Centaurea macroptilon; Centaurea oxylepis; Centaurea indurata; morphometric analysis; genetic variation; AFLP.