Možnosti podpory vodní turistiky z fondů EU. - Votruba, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2007)
Předmětem této diplomové práce je analýza možností pro financování podnikatelských projektů v oblasti cestovního ruchu. Dílčími cíly jsou studium a porovnání programových dokumentací. Také zmapování postupu, který nás dovede k získání finanční podpory a podání návrhu na konkrétní projekt. Ten jsem vypracoval podle pravidel pro regionální operační program Jihozápad a podle pokynů z příručky pro žadatele, pomocí které jsem zpracoval studii proveditelnosti, analýzy nákladů a přínosů, Cost - Benefit Analysis, výpočty předpokládaných příjmů a výdajů - Cash flow, časový harmonogram a další nezbytné analýzy. Projekt se zaměřuje na rozvoj služeb v oblasti vodní turistiky dané lokality. Konkrétně si klade za cíl vybudovat objekt prodejny občerstvení se zázemím pro zaměstnance. V přízemí objektu se bude nacházet nové sociální zařízení, které bude kanalizací napojeno na nově budovanou čistírnu odpadních vod. Poslední plánovanou akcí je objekt vrtané studny s příslušenstvím. Specifickým cílem projektu je zpříjemnění a prodloužení doby pobytu návštěvníků v našem kempu a poskytnutí lepšího zázemí pro zaměstnance. Projekt staví na předpokladu, že zkvalitnění úrovně služeb bude atraktivní jak pro vodáky, tak pro místní obyvatele, cykloturisty a ostatní zájmové skupiny.
The possibilities of supporting water turism by EU funds.
Keywords: strukturální fondy; programová dokumentace; regionální operační program; projekt; postup podání žádosti; analýza nákladů a přínosů; studie proveditelnosti; structural funds; program dokumentations; regional operation program; project; study of performability; Cost - Benefit Analysis