Luminiscence ve výtvarné výchově (Prakticko-teoretická práce) - Bradová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této diplomové práce je objasnit pojem luminiscence, vysvětlit základní technické aspekty tohoto jevu, nastínit možnosti aplikace při výtvarné výchově na základních školách. Tato práce obsahuje teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá historií, základními principy a technikami luminiscence ve výtvarném umění a její současné pozici, jejími světovými a českými představiteli. Praktická část obsahuje reálnou aplikaci luminiscence v hodinách výtvarné výchovy a její možný přenos do dalších vyučovaných předmětů, jako např. fyzika, chemie, biologie.
Luminiscence in art education