Řízení lidských zdrojů ve vybraném podniku - Persán, František (Jihočeská univerzita, 2018)
Nejprve bylo třeba analyzovat celkové zhodnocení řízení lidských zdrojů v daném podniku, musel být vytvořen literární přehled na téma, které bylo zvoleno. Literární přehled byl vytvořen ze zdrojů dostupných jak v knihovně Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, tak v internetovém prostředí. Literární přehled je zaměřen na pojem řízení lidských zdrojů a jeho cíle, úkoly a vývojová stádia a poté na jednotlivé personální činnosti (získávání, výběr, hodnocení, motivace pracovníků). Při čerpání z knih byly vybírány pouze ty nejdůležitější informace, z důvodu rozsahu práce. V praktické části byla nejprve představena a charakterizována firma P.M.H. Následně byla představena také její historie a organizační struktura. Dále bylo analyzováno celkové řízení lidských zdrojů a důkladně rozpracováno. Všechny tyto interní informace byly poskytnuty od jednatelky firmy Naděždy Perníkové. V poslední části práce byl sestaven dotazník, který se zaměřoval na spokojenost i motivaci zaměstnanců. Vytvořené otázky byly konzultovány s jednatelkou firmy, která poté rozdala dotazník zaměstnancům. Dotazník se skládal převážně z uzavřených otázek. Celkově se dotazník skládal ze 14 otázek a byl rozdán 68 zaměstnancům firmy. Vzor dotazníku je na konci práce v příloze č.1. Následně byl dotazník vyhodnocen a zaznamenán do jednotlivých grafů. Na závěr práce byla navrhnuta změna organizační struktury firmy, která byla předána jednatelce firmy P.M.H společně s výsledky dotazníkového šetření.
HR in chosen company
Keywords: řízení lidských zdrojů; personální činnosti; organizační struktura; zaměstnanec; analýza; human resources management; personnel activities; organizational structure; employee; analysis